top of page
Mjød jeg ha brygget

Bak kulissene - Fortellinger om mjød jeg har brygget

Call 4 Action for Oslofjorden 
 
Bli med å skåle for en levende Oslofjord med denne lydfilen

Nå er det så mange gode krefter som jobber for å restaurere Oslofjorden. Kan jeg hjelpe til med en mjød som er dedikert til nettopp å ta til enda mer handling?
 
Går det an å lage en mjød som gjør at de som drikker den vil broadkaste så mye engasjement og glede over fjorden at det vil påvirke?
 
 Da vi i Engelsviken parsellhage hentet sukkertare til kompost fra et havrenseprosjekt på Hvaler, så kom ideen om denne mjøden...

Der ute, ved snørene med sukkertare, hentet jeg villgjær fra fjæra. Smaken av kysten, tenkte jeg. Smaken av de kreftene som gjør at Oslofjorden blir restaurert tilbake til et friskt, frodig og levende økosystem. Den vil jeg ha på flaske. Som hugvendings dråper...  

I tillegg puttet jeg opp sukkertare fra prosjektet. Tare gir en klarere mjød og runder av smakene på en særegen måte. I tillegg gir det et hint av hav.

Hver dag i flere uker satt jeg ved mjøden mens den gjæret og visualiserte et friskt økosystem i Oslofjorden. Sendte gode vibber ut i eteren. Og inn i mjøden.

Denne mjøden er helt ulik de andre jeg har laget. Frisk, musserende, syrlig og lett, med et hint av hav, einer og granskudd.

Inneholder: Honning fra Gunnar S. Larsen i Engelsviken. Gjær fra einer, bregner og bjørk fra Vesterøy på Hvaler., sukkertare, granskudd og einer fra Engelsviken. Tappet juni 2024.

F043ACC5-E0BF-4F5C-B2C2-A832E499A49D.jpeg
Kopi av The well of Remembrance-21.png
bottom of page